Labdien cienījamie apmeklētāji!
Laipni lūdzu manā blogā. Šeit Jūs variet iepazīties un sīkāk uzzināt par bahāju ticību, par tās principiem un mērķiem. Variet apmeklēt bibliotēku un iepazīties ar bahāju ticības Svētajiem Rakstiem. Tāpat Jūs šeit atradīsiet norādes uz mājas lapām un bibliotēkām krievu un angļu valodās, kā arī variet noskatīties video un fotogrāfijas saistībā ar ticību.

воскресенье, января 17, 2010

Pasaules Reliģiju dienā svinam dažādu reliģiju vienotību

Bahājieši tiek mudināti: „Sadzīvojiet brālīgi un draudzīgi ar visu reliģiju sekotājiem!” Viens no veidiem, kā to darīt, ir svinēt Pasaules Reliģiju dienu.

Pasaules Reliģiju dienu 1950. gadā ieviesa Amerikas Savienoto Valstu Bahai ticības Nacionālā garīgā padome. Padomes nolūks bija pievērst uzmanību garīgo principu harmonijai un pasaules reliģiju vienotībai, kā arī uzsvērt, ka reliģija ir pasaules vienotības virzītājspēks.

Bahai svētajos rakstos ir teikts: „Reliģijai jābūt mīlestības un saskaņas avotam, saiknei, kas vieno visu cilvēci, jo tā ir miera un labas gribas vēsts cilvēkam no Dieva” un „Reliģija ir vislabākais līdzeklis kārtības iedibināšanai pasaulē”.

Šo dienu svin bahājieši Amerikas Savienotajās Valstīs un arvien vairāk cilvēku visā pasaulē janvāra trešajā svētdienā, noturot starpkonfesiju diskusijas, konferences un citus pasākumus, kas veicina dažādu reliģiju piederīgo saprašanos un saziņu.



Vienotība
bahājiešu lūgšana

Ak labsirdīgais Kungs! Vieno visus, dod saskaņu ticībā, padari visas tautas par vienu draudzi, lai visi būtu vienoti kā vienas tēvu zemes atvases! Lai visi biedrotos vienprātībā un saskaņā!
Ak Dievs! Pacel augstu cilvēces vienības karogu!
Ak Dievs! Ievadi Vislielo Mieru!
Saliedē sirdis, ak Dievs!
Ak mīļais Dievs Tēvs! Ielīksmo sirdis ar Savas mīlestības saldo smaržu, apskaidro acis ar Savas vadības gaismu! Ieaijā dzirdi ar Sava vārda melodiju un ietver mūs Sava likteņa lokā!
Tu esi varens un spēcīgs. Tu piedod mūsu grēkus un neņem vērā cilvēku nepilnības.

- Abdulbahā -

Комментариев нет: